zaterdag 3 augustus 2013

bolussen


woensdag waren we wat in de recepten aan het bladeren en bedachten we: 'Er zijn nog zoveel recepten die we nooit gemaakt hebben en zo graag nog een keer willen maken. Hier moeten we eens wat meer tijd voor vrij maken.' 

Zo bedacht ik de volgende dag maar meteen te beginnen. Ik had 1 keer eerder bolussen gemaakt, maar die waren niet helemaal gelukt. Het deeg bleef te plakkerig, waardoor je er weinig mee kon en ze waren niet gerezen waardoor het harde koeken waren geworden. Tijd om het nog eens te proberen. Op zoek naar een goed recept en gevonden; http://kleinstukjedan.nl/de-zeeuwse-bolus/ 

Aan de slag! Ondanks dat het buiten bloed heet was, was het binnen met 24 graden best koel en ben ik lekker bezig geweest.
En... het is een goed recept, ze smaken heerlijk! Het deeg was niet te plakkerig, ze zijn mooi gerezen en smaken geweldig!

Wat gaan we binnenkort maken? Er staat nog veelte veel op mijn lijstje. Zoals een rolcake, worstenbroodje, bapao broodje, gevuld brood, koffiebroodje......... Dus genoeg te doen!

links de onderkant en rechts de bovenkant van de bolussen.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten