zondag 19 mei 2013

Mevrouwtje appel! & slagletter workshop! / konijn


Gisteren was het even een hele dubbele dag. De dag begon namelijk met het feit dat ons konijn van 7 maanden plotseling ziek was geworden. Wij snel naar de dierenarts, maar die zag het al somber in. Hij heeft ons en het konijn nog wel super geholpen! Thuis, hebben we haar nog 2 keer gevoerd, maar helaas is ze aan het eind van de middag toch nog overleden. Het andere konijn hupt nog vrolijk rond, gelukkig!


In de tussentijd had ik een geweldig leuke workshop. Ook een goede afleiding, want ik had het veelste druk om mijn hoofd erbij te houden en met het maken van de sieraden.
Ik wilde al een tijdje een workshop volgen bij de mega enthousiaste Mevrouwtje Appel, maar het was er nog niet van gekomen. Op de zuid Nederlandse beurs had ik al wel een mini workshopje gevolgd.
Ik ben al helemaal fan van haar site, ze maakt zulke leuke en originele (unieke) dingen. http://www.mevrouwtjeappel.nl/  Zeker de moeite waard om eens te bekijken.

Toen ik las dat het de laatste workshop slagletteren zou worden, wilde ik hier heel graag aan meedoen. Helaas kon ik niemand vinden die met mij mee wilde/kon gaan, gelukkig heb ik alsnog het besluit genomen om alleen te gaan. Ik weet zeker dat ik spijt had gekregen als ik dat niet had gedaan. Het was super gezellig en hartstikke leuk om te doen. Vanwege het feit dat Maaike deze workshop voor de laatste keer gaf heb ik speciaal voor haar een taart in het thema mevrouwtje Appel en Slagletteren gemaakt. 

Het maken van deze sieraden met slagletterplaatjes is erg leuk om te doen, maar komt meer bij kijken dan je denkt. Het is hard werken en je moet veel keuzes maken (erg lastig voor iemand die niet kan kiezen!). Het slagletteren zelf - oefening baart kunst. Goed kijken waar je de letters wilt plaatsen, het staafje niet schuin houden, dan heb je een halve letter, of op zijn kop! Dan vijlen, veel vijlen. Dit is het meeste werk. En dan natuurlijk alles nog in elkaar zetten, aangezien ik dat nog niet zo vaak gedaan heb is dat voor mij ook nog wel even wat werk. Maar het resultaat is dan ook zo leuk om te zien!
Ondertussen werden we ook nog eens flink verwend met drank en hapjes. Het is dat ze gaat stoppen met de workshops, anders was het zeker een aanrader om eens bij haar een workshop te volgen! Je gaat met een big smile en een super gevoel naar huis!

Tip:
Ook leuk om te lezen het verhaal achter het slagletteren van Mevrouwtje Appel. 

Hier een foto van mijn gemaakte sieraden:
- ketting: 'keep calm and bake cakes'.  (hier wil ik nog een cake bedel aanhangen).
- armband: 'live - laugh - love - faith - hope'

 
Foto's van de taart:
2 opmerkingen:

 1. Oh hemeltjelief, ik lees dit blogje gewoon serieus nu pas! Vreemd genoeg heb ik al tijden geen updates voorbij zien komen, en nu zie ik ineens dat je heeeeeel veeeeeeel leuks hebt geschreven. Mega bedankt voor het leuke blogje, en uiteraard je deelname aan de workshop. De taart was SUPER!! Tot snel, liefs, Maaike

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha :)
   Bedankt voor je lieve woorden!
   Ik krijg dan weer geen meldingen als jij een reactie geplaatst hebt.
   Maar uiteindelijk krijgen we het toch wel ooit te lezen zie je wel ;)

   Verwijderen