kokkerellen

Als je op het bijschrift (link) van de foto klikt, wordt indien beschikbaar in een nieuw tabblad het daaraan gerelateerde blogbericht geopend.

appel roosje
Bouwvakker met pensioen
chocoladereep
worstenbrood
donuts
Sticky toffee


chocolademousse van olijfolie en een lepel van chocolade
vis pastilla en aardappel cupcake met zongedroogde tomaatjes en kaas
bloemkoolsoep en croûte met zalmsnippers
olijvenpannenkoekjes met roomkaas en zalm - komkommer met tonijnsalade
gevulde speculaas

bapaobroodje
crispy chicken
cakerol

pruimenjam
Bolussen

Op http://kleinstukjedan.nl/de-zeeuwse-bolus/ staat een heerlijk recept van Bolussen!
Links de onderkant en rechts de bovenkant van de bolussen

gevulde eieren 

Lekker recept ooit op smullweb.nl gevonden:
nodig:
- 10 eieren
- mayonaise
- 1 klein uitje
- peper (naar smaak)
- zout (naar smaak)
- maggi

Snij de eieren door de helft. Haal de dooiers uit de eieren en doe die in een kom. Prak de dooiers lekker fijn met een vork. Voeg dan de mayonaise toe totdat het lekker smeuïg is. Snij de ui heel fijn en doe dit bij het mengsel. Voeg tot slot nog wat zout, peper en een paar druppels maggi bij. Roer het mengsel goed om. Schep nu met een theelepeltje het mengel in de eieren zodat ze goed gevuld zijn.

  


ovenpannetjes

Februari 2012 heb ik voor mijn verjaardag ovenpannetjes en een kookboek met recepten voor ovenpannetjes gekregen.
Ik heb er al enkele recepten uitgemaakt en en steeds was dat een groot succes! Daarnaast ziet het er ook nog eens leuk uit.

Ik heb al gemaakt:
- frittata met courgette en geitenkaas 
- gehaktbrood met tomaat
-  gevulde tomaten (met ei) (foto)
- courgettecake (foto)

- warm chocoladetaartje (foto) mijn favoriet!
- zomerfruit met pistachecake (foto)
- appelcrumble (foto)
- citrussoufflé 
 
 



Aardappel uit de oven
 
Maak de aardappelen schoon en snijd ze bijna helemaal door. Kook de aardappelen even in een pan of de magnetron. Leg ze daarna in een oven schaal en besprenkel ze met olijfoliezeezout en peper. Bak ze op 220 graden in ±40 minuten. 



Gebakken Ei Boten 
Ingrediënten voor 4 personen:
4 demi zuurdesem stokbrood of gewone stokbroodjes
5 eieren
1/3 kopje slagroom
4 gram pancetta, fijngesneden en gebakken tot ze knapperig zijn
3 gram geraspte kaas
2 groene uien, in dunne plakjes gesneden
zout en peper naar smaak


1. Verwarm de oven voor op 180 graden C.
2. Maak een diepe "V" door de toppen van elk baguette tot ongeveer een 2,5cm naar beneden.
3. Doe de eieren en de room in een mengkom en klop ze lichtjes. Klop de rest van de ingrediënten en breng op smaak met zout en peper.
4. Verdeel en giet het mengsel in elke stokbrood boot en plaats op een bakplaat.
5. Bak 20 tot 25 minuten of tot ze goudbruin zijn, opgeblazen en licht in het centrum. Breng op smaak met zout en peper.
6. Laat het afkoelen voor ongeveer 5 minuten, snijd en serveer.


Natuurlijk zijn er vele variatie mogelijkheden, denk oa aan: krab, kip, paprika, champignon, tomaat etc.
 
 

Heerlijke variant op koudeschotel

voor 2 personen:

nodig:
1 pot sandwichspread tomaat lente-uit
1 blikje zalm
Bodempje aardappelen

Kook de aardappelen en stamp ze daarna fijn. Roer de sandwichspread en zalm er door heen. Decoreer als op een mooi groot bord met wat je zelf lekker vind.
bv gekookte ei, augurk, komkommer, tomaat etc.




1 opmerking: