zaterdag 9 februari 2013

creatief met chocolade

Een tijdje terug ben ik naar het chocolade museum in Brugge geweest. 
Daar heb ik het leuke boekje: 'chocolade@home Thuis aan de slag met chocolade' gekocht. 
Hierin heb ik geleerd dat je chocolade eerst moet tempereren. Ook Staan er leuke ideetjes in. 

Graag had ik de feestglaasjes gemaakt: een champagneglas van chocolade. Helaas kreeg ik hem niet meer uit het glas. Waarschijnlijk doordat het een te dun laagje chocolade was. Dit moet ik nog een keer uitproberen. Wel lukte de chocolade wafels (gemaakt met noppenfolie) en het tekenen met chocolade.

 Een paar dagen later had ik met mijn 2 nichten 'nichtendag' bij mij thuis en zijn we 'creatief met chocolade' geweest.
We hebben het volgende gemaakt: studentenhaver - chocoladelepels - tekenen met chocolade - bonbons.
De bonbons hebben we versierd/gevuld met verschillende dingen zoals hazelnoten/rozijnen/versiersels/walnoten/kokos etc. 
Een uitprobeersel was het vullen van de bonbons met jam, maar dat was erg geslaagd mmmm...
Ook hebben we bonbons gemaakt met ver verschillende smaken chocolade, door er eerst bv melkchocolade in te gieten, het overtollige chocolade er uit te gieten, vullen met jam en er dan pure chocolade boven op te doen.










2 opmerkingen:

  1. Hey nichtje,

    mega leuk je blog te zien joh! Ik wist helemaal niet dat je dat had dus ben helemaal vrolijk verrast! Ik zal zo vrij zijn het adres ook even aan de zusters door te geven ;).

    Tot digitaal babbels!

    Liefs,
    Maaike

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Patricia, al waren ze niet allemaal goed gelukt, het was maar goed dat ik niet bij jou was, want pure chocolade... altijd zinin! Alleen als ik migraine heb blijf ik eraf. Dit ziet er heel erg lekker uit! Liefs, Marlies

    BeantwoordenVerwijderen