zaterdag 26 oktober 2013

Halloween pompoen

De winkeliersvereniging van mijn dorp had aan de basisscholen gevraagd of we wilden meedoen met een Halloweenpompoenen actie. Wij zouden dan voor de klas een pompoen krijgen die wij moesten versieren. De pompoen zou dan vrijdag 25 oktober tentoongesteld worden op het winkelcentrum. Daarnaast kon de klas ook nog een prijs winnen.

Mij leek dit een leuke actie, maar ik had nog nooit een pompoen uitgehold en versierd. Dus ik wilde het eerst zelf eens uitproberen.
Van mijn schoonvader kreeg ik een pompoen uit zijn moestuin. Samen met mijn vriend gingen we aan de slag. We maakten het ons zelf niet makkelijk en kozen meteen voor wat moeilijkere motieven. We hebben de pompoen nog extra versierd met een guts. Met wat tips van mijn stiefvader werd onze eerste pompoen meteen een succes! Ik vond het erg leuk om te doen, dus zeker voor herhaling vatbaar!


Mijn vriend vond het ook erg leuk om te doen. Hij had het als kind al vaker gedaan. Mijn vriend vindt het daarnaast altijd leuk om mij in de klas te helpen, dus zijn vrije dag afgelopen woensdag kwam goed van pas. Terwijl ik aan het lesgeven was, ging Olaf steeds met een paar kinderen aan de slag met de pompoen. Wat hebben de kinderen secuur, met volle aandacht en alle geduld gewerkt. Super trots ben ik op de kinderen en het resultaat. De kinderen vonden het super leuk om te doen. Natuurlijk konden niet alle kinderen helpen bij deze ene pompoen. We hadden meer pompoenen gehad dan verwacht dus ipv 1 had ik er 7 gekregen. Het was woensdag zo goed gegaan, dat ik meteen ouders heb gemaild met de vraag of ze mij en de kinderen wilden helpen zodat ook de andere kinderen een pompoen konden versieren. Vrijdag was het zo ver en konden de kinderen in groepjes van 5 met een moeder een pompoen versieren. Ze mochten helemaal zelf weten hoe ze de pompoen gingen versieren. Ook zij maakten het zichzelf niet makkelijk en kozen meteen voor de moeilijke plaatjes. Later gingen ze vol creativiteit aan de slag met gutsen om de pompoen nog extra te versieren. Ze zijn echt prachtig geworden!


We hadden zoveel pompoenen, dat ik ook nog met de kinderen heerlijke pompoensoep heb gemaakt.
Maandag horen we of 1 van onze pompoenen in de prijzen is gevallen, maar voor mij hebben de kinderen al gewonnen. Ze hebben een ontzettende leuke middag gehad met geweldig mooie pompoenen als resultaat!


1 opmerking:

  1. Oh Patricia, wat zijn ze prachtig geworden. Maak de kinderen van je klas maar een compliment namens mij. Ik snap wel dat je heel erg trots op "jouw" kinderen bent. Ze hebben samen iets heel erg moois gemaakt. Een geweldig idee van je om het op school te doen en ook om van de inhoud lekkere soep te maken. Zo gaat er niks verloren van die mooie én lekkere pompoen. Hopelijk hebben ze ook daarvan lekker gesmuld! De kinderen hebben hier weer veel van geleerd. Leuke foto's!!! Liefs, Marlies

    BeantwoordenVerwijderen