donderdag 10 januari 2013

pig in the mud pie

Dit weekend ga ik een taart maken voor een jarig nichtje, die mij altijd vele complimenten over mijn taarten geeft. Op zoek naar een idee, kwam ik de onderstaande taart tegen. Ik vond hem zo leuk, dat ik dacht: 'Die wil ik ook nog een keer maken.'Ik kon niet wachten dus heb alvast een mini voorproefje gemaakt.
Mijn vriend die gek is op varkens, werd ook helemaal enthousiast en kon stiekem ook niet wachten. Hij heeft mij ook geholpen, zo leuk vond hij het.
 




3 opmerkingen:

  1. Wat is deze leuk. Hij lijkt me ook erg lekker met al die chocolade... En de biggetjes, die zijn geweldig goed gelukt, echt schattige knorretjes zijn het... zonde om op te eten. Liefs, Marlies

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het ziet er echt heel schattig uit! Zou je misschien het recept kunnen delen? Ik wil hem namelijk heel graag maken voor mijn vaders verjaardag!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Mariska,
      Bedankt voor je reactie!
      Je bakt een biscuit deze snijd je in twee lagen en vul je naar eigen smaak bv aardbeienjam en chocolademouse.
      Daarna besmeer je de gehele buitenkant met een dun laagje gesmolten chocolade. Op de buitenrand plak je nu de kitkats vast. Op de bovenkant plak je de varkens vast (van fondant). Als de varkens op de taart liggen, doe er je nog wat gesmolten chocolade bij. Niet teveel, anders kun je de taart niet meer aansnijden ivm een te dik laag chocolade.

      Hopelijk is het zo een beetje duidelijk!
      groetjes!

      Verwijderen